назад

Бердичівський місцевий центр активізував роботу «Мобільного соціального офісу»

27.01.2017 - punkt 4Робота «Мобільного соціального офісу» спрямована на спрощення доступу жителів до правової допомоги. Під час кожного виїзду працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги намагаються проконсультувати максимально можливу кількість громадян. Так, 24 січня відбувся черговий виїзд «Мобільного соціального офісу», участь в якому взяла начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська.

Робота «соціального офісу» розпочалася з прийому громадян, яке проходило у приміщенні Будинку офіцерів за адресою вул. Руслана Старікова, 18. Також громадян поінформовали про послуги, які надає Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, прозвітували про роботу за 2016 рік, зміни та їх позитивні результати.

Зокрема те, що з 5 січня 2017 року набрали чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», згідно яких внутрішньо переміщенні особи; особи, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб; особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; учасники бойових дій та іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» можуть звертатися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не тільки за юридичними консультаціями, але й зможуть отримати адвоката від держави для захисту своїх інтересів у суді.

Загалом, за правовою допомогою до фахівця місцевого центру звернулося понад 10 осіб, яким надали юридичні консультації щодо переоформлення права власності на житловий будинок, оформлення спадщини, стягнення аліментів, порядку оформлення договору дарування житлового будинку тощо.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою вул. Чорновола, 9, або за телефоном (04143) 4-14-42.