назад

Без обмежень: мобільні точки доступу – правова допомога для кожного

Пулини виїз.пр.21.11.Фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги щоденно працюють над тим, аби кожен мав рівний доступ до правових послуг. Саме тому вже два роки існують мобільні точки доступу, аби кожен, незалежно від місця проживання, мав змогу отримати професійну юридичну консультацію.

21 листопада спеціаліст відділу «Пулинське бюро правової допомоги» Юрій Тичина провів прийом громадян в Старомайданській сільській раді. Людей цікавили питання земельних правовідносин: укладення та реєстрація договорів оренди, вирішення земельних спорів, порядку отримання земельних ділянок тощо. Юрій Тичина розповів про можливість оперативного отримання безоплатної правової допомоги.

P1010971
23 листопада начальником відділу «Хорошівське бюро правової допомоги» Ларисою Шапіренко було проведено виїзний прийом громадян в селі Дворище Хорошівського району Житомирської області відповідно до графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги. Під час проведення прийому було надано консультації громадянам з питань укладення договору оренди землі, розірвання договору оренди землі та щодо порядку посвідчення заповітів.

DSCN0135

28 листопада директор Коростенського МЦ з надання БВПД – Сергій Орлюк, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД – Оксана Сергієнко спільно з начальником Коростенського міськрайонного відділу ДВС – Ігорем Солоним провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань антирейдерського законодавства та захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю в селі Сингаї. Питань у тих, хто прийшов отримати юридичну консультацію було чимало. Людей цікавило, як можна збільшити суму аліментів на дітей, якими пільгами користуються учасники бойових дій, як призначаються субсидії, порядок та строки прийняття спадщини, порядок приватизації земельної ділянки та ін. Оксана Сергієнко проінформувала та надала координати куди звертатися з того чи іншого питання. Чимало питань стосувалось порядку пред’явлення виконавчого листа до виконання. Тому Ігор Солоний надав практичну допомогу в написанні заяв. Кожне питання розглянули та пояснили громадянам правовий механізм вирішення проблеми, визначивши покрокові дії щодо надання їм безоплатної правової допомоги.
28 листопада фахівці Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у роботі «мобільного соціального офісу». Вже протягом декількох років мобільний соціальний офіс працює у Бердичеві. Відвідувачі «мобільного офісу» можуть отримати допомогу в оформленні тієї чи іншої заяви та отримати повне роз’яснення для подальшого вирішення питання.
Як показала практика, функціонування «мобільного соціального офісу», як пересувного інформаційно-консультативного пункту – це реальна допомога для людей отримати необхідні роз’яснення та консультації з актуальних для них питань.
Спеціалісти Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надали правові консультації з наступних питань: порядок звільнення за строковою трудовою угодою, порядок оформлення субсидії в орендованому помешканні тощо.

{module Місцеві центри}