назад

Безоплатна правова допомога для дітей з особливими потребами

img 20160223 13242723 лютого директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Володимир Мацо відвідали Часлівецьку загальноосвітню школу-інтернат I-II ступенів Ужгородського району Закарпатської області.

 

    Педагоги школи-інтернату розповіли, що наразі у закладі проживають та навчаються 70 вихованців віком від 6 до 18 років. Серед цих дітей є розумово відсталі, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, хворі на ДЦП, діти-сироти. Михайло Давиденко розповів вчителям, що такі діти мають право на безоплатну правову допомогу – отримання юридичних консультацій та, за потреби, безкоштовного адвоката для представництва інтересів дитини у суді.


 

    У разі необхідності працівники Ужгородського місцевого центру та адвокати, що працюють у системі безоплатної вторинної правової допомоги, зможуть допомогти вихованцям інтернату. Для цього потрібно лише звернутися до Ужгородського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м.Ужгород, вул.Загорська, 51. Телефон: (0312) 64-15-05.


 

    Крім того, в Україні цілодобово діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви можете уточнити актуальну інформацію щодо надання безоплатної правової допомоги: хто має на неї право, куди можна звернутися, які документи для цього потрібні тощо.

img 20160223 130752