назад

Безоплатна правова допомога для гірських громад Великоберезнянщини

5qDl0wrxLAk 1 768x576    Ще 2 грудня 2015 року Ужгородський місцевий центр з надання БВПД підписав меморандум про співпрацю з громадською організацією «Простір молоді». За результатами конкурсу «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад», який проводиться спільно проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародним фондом «Відродження» за сприяння Координаційного центру з надання правової допомоги, закарпатці виграли грантовий проект «Безоплатна правова допомога для гірських громад Великоберезнянщини».

    Цим проектом передбачено створення Центру правової інформації та консультацій у смт. Великий Березний та проведення виїзних прийомів громадян у селах Кострино та Волосянка. Юристи цього центру (Віталій Дацюк, кандидат юридичних наук, викладач юридичного факультету УжНУ та Микола Сюсько, магістр права, аспірант УжНУ, голова ГО «Простір молоді») надаватимуть юридичні консультації жителям Великоберезнянщини (первинна правова допомога).

    Крім того для громадян, які за законодавством мають право на безкоштовну допомогу адвоката (малозабезпечені, інваліди, ветерани війни і т.д.) буде надаватися допомога у пошуку адвоката через Ужгородський місцевий центр безоплатної вторинної правової допомоги.

    Зокрема, цього тижня Віталій Дацюк та Микола Сюсько здійснили робочий візит до сіл Кострино та Волосянка Великоберезнянського району. В рамках візитів були укладені меморандуми про співпрацю з Костринською та Волосянківською сільськими радами. Учасники зустрічі домовилися, що виїзні прийоми громадян у селах Кострино та Волосянка будуть здійснюватися юристами ЦПІК щоп’ятниці у приміщеннях сільських рад. Правові консультації під час виїзних прийомів зможуть отримати як жителі сіл Кострино та Волосянка, так і жителі інших прилеглих сіл.

qJUsQCML39I 1024x768

    З метою широкого інформування громадян про діяльність ЦПІК та виїзні прийоми юристи також здійснили ознайомчі візити до місцевих шкіл, амбулаторій, а також поспілкувалися з простими селянами та визначили основні питання, які найчастіше цікавлять жителів гірських громад (спадкування, оформлення права власності на нерухоме майно, соціальний захист, пільги та субсидії тощо).

    Офіційне відкриття Центру правової інформації та консультацій заплановане на 29 березня у приміщенні Великоберезнянської селищної ради.

За матеріалами ГО «Простір молоді»