назад
19.02.18

Безоплатна правова допомога для найбільш вразливих верств населення

ShM 180215 3115 лютого начальник Глухівського бюро правової допомоги  Богдан Балицький здійснив робочий візит до комунальної установи Сумської обласної ради «Будищанський психоневрологічний інтернат» для обговорення питань щодо ефективного доступу для надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

«Якщо людина не в змозі заплатити за якісну юридичну послугу спеціаліста, вочевидь існує вірогідність, що вона залишиться на одинці зі своїми проблемами, не зможе отримати необхідну їй публічну інформацію, отримати соціальні виплати, оформити субсидію чи земельну ділянку і таке інше. Тому основою безоплатної правової допомоги стає поширення правових знань для допомоги малозабезпеченим та вразливим верствам населення », – зазначив Богдан Балицький.

«Комунальна установа Сумської обласної ради «Будищанський  психоневрологічний інтернат» є стаціонарною соціально-медичною установою, призначеною для постійного проживання громадян з психоневрологічними захворюваннями, які потребують стороннього догляду, побутового та медичного обслуговування.   Будищанський  психоневрологічний інтернат є рідною домівкою для майже 140 жінок-інвалідів.  Однією з важливих складових нашої роботи є тісна співпраця всіх служб інтернату від господарської служби, медичного персоналу, працівників харчоблоку, пральні до адміністрації. Адже запорука гарного результату роботи – це розуміння та прагнення спільної мети – створити належні умови для проживання хворим людям, максимально наблизити їх до домашніх, допомогти адаптуватися в нових для них умовах проживання, створити максимально комфортну атмосферу серед підопічних. Тому колектив інтернату має ще великі плани на майбутнє, постійно працює над вирішенням питань з поліпшення життя підопічних», – зазначила директор установи Тетяна Савенко.

Під час зустрічі особливу увагу приділили доцільності отримання безкоштовної вторинної правової допомоги у вирішенні питань, що стосуються Цивільного кодексу України, а саме: визнання особи недієздатною.

Також під час бесіди з директором Будищанського інтернату обговорено питання щодо запровадження дистанційного пункту консультування за допомогою Skype-зв’язку задля швидкого доступу до безоплатної правової допомоги.

По завершенню зустрічі досягнуто домовленості щодо більш максимальних спільних дій по наданню якісної безоплатної правової допомоги працівникам закладу.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.