назад

Chum zapamiatavsia tujdeni 1Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги вже не один рік поєднують дружні відносини з Бердянським міським центром зайнятості.  В цьому році співробітники місцевого центру не лише проводять спільні правопросвітницькі заходи з фахівцями зазначеної установи та забезпечують роботу дистанційних пунктів доступу, а й залучають працівників центру зайнятості до реалізації правопросвітницького проект Мін`юсту «Я МАЮ ПРАВО! ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!».

       На цьому тижні начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського МЦ Вікторія Донцова прийняла участь одразу в декількох заходах на базі Бердянського міського центру зайнятості.

       13 лютого 2018 року, фахівчиня місцевого центру провела лекцію для внутрішньо переміщених осіб, в рамках якої розповіла їм про норми Законів України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та «Про забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок», торкнулася позитивних змін, які відбулися в роботі місцевих центрів, а саме щодо розширення кола осіб, які мають право на  вторинну правову допомогу.  В рамках  зустрічі, Вікторія Донцова поділилася з присутніми успіхами Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо вирішення нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб в питаннях поновлення пенсій, адресної соціальної допомоги та інших видів виплат. Представниця МЦ наголосила, що перші позитивні судові рішення щодо визнання дій Управління пенсійного фонду протиправними і зобов’язання поновлювати виплати пенсій, стало можливим завдяки кваліфікованим та професійним діям співробітників установи системи безоплатноъ правовоъ допомоги. Також Вікторія Донцова донесла інформацію про постійно діючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, що розташований за адресою: вул. Шмідта, 20 та про  реалізацію всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

     Chum zapamiatavsia tujdeni 3  15 лютого, представниця місцевого центру знову завітала до Бердянського міського центру зайнятості вже з правопросвітницьким заходом для учасників Антитерористичної операції. Метою заходу було донести до присутніх інформацію про їх права на основні пільги, що гарантовані державою. Під час семінару вона детально розповіла про першочергове виділення земельної ділянки учасникам АТО та роз’яснила  основні положення правопросвітницького проекту «ЯМП!». Також повідомила порядок отримання соціальної картки учасника АТО, яка за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей отримувати психологічну підтримку, користуватися знижками на покупки у всеукраїнських торгових мережах,  мати можливість на безкоштовні обстеження, медичні послуги, освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції),  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua
  • Філіал Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса:   berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)