назад

Установча нарада-семінар для адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги

28117521 843937745793107 628803435 n

16 лютого 2018 року з ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області проведено установчу нараду-семінар для адвокатів, які пройшли конкурс з відбору адвокатів до системи безоплатної правової допомоги нашого краю та включені у Реєстр адвокатів.

Цього дня у приміщенні Регіонального центру зібралися адвокати, які виявили бажання укласти контракт із Регіональним центром та надавати безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальному процесі.

Зі вступним словом виступила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина  Хондогій, яка розповіла про важливість функції, покладеної на структури системи БВПД щодо представлення інтересів клієнтів в судах, у тому числі в умовах змін у законодавстві та під час проведення управлінських реформ.

28054263 1628187263893553 1187646995 n

«Роль захисника зростає і вимагає від нього ще більш ретельнішої підготовки до розгляду справи, своєчасного та  професійного  застосування процесуальних інструментів в роботі, вміння вибору найефективнішого способу захисту інтересів клієнта». – зазначила очільниця Регіонального центру.

Щодо актуальних питання своєчасного та якісного надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі виступив начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Віталій Сольський.

Про механізм оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів» від 17.09.2014 № 465 (зі змінами від 21.12.2016) доповіла начальниця відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Тетяна  Кіт.

Про актуальні питання з організації надання безоплатної вторинної правової допомоги проінформував адвокатів начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег  Кононенко.

До слова, Регіональний центр надає допомогу працівникам та адвокатам системи безоплатної правової допомоги у створенні умов, для підвищення їх кваліфікації через проведення навчальних семінарів, тренінгів та інших заходів.

ДОВІДКОВО: За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.