назад

Безоплатна правова допомога для населення у Шосткинському районі

ShM 2017 01 26 BPD naselennju Sobish 2У селі Собич Шосткинського району 26 січня працівники Шосткинського місцевого центру здійснили комплекс заходів, які сприятимуть підвищенню правової грамотності населення та розширенню доступу жителів громади до безоплатної правової допомоги.

У ході візиту до с. Собич директор  місцевого центру Микола Гудіма провів робочу зустріч з головою сільської ради Раїсою Іллєнко, під час якої обговорювалися проблемні питання з якими мешканці громади звертаються до сільради. Керівник центру зауважив, що юристами  місцевого центру постійно проводяться виїзні прийоми на базі сільради, що значно розширює доступ до безоплатної правової допомоги соціально вразливих верств населення та допомагає мешканцям села отримати правову підтримку. Виїзні прийоми на базі сільради відбуваються завдяки прийнятій Програмі безоплатної правової допомоги населенню сіл Собич та Лісне, яка була прийнята на початку 2016 року.

ShM 2017 01 26 BPD naselennju Sobish 1

Раїса Іллєнко висловила сподівання щодо подальшої плідної співпраці у напрямку забезпечення роботи мобільного пункту на базі сільської ради, адже жителі  села постійно потребують кваліфікованої безоплатної правової допомоги.

Також Микола Гудіма та інтегратор місцевого центру Ольга Правосуд прийняли участь у сесії Собицької сільської ради: виступи працівників стосувалися проведеної роботи місцевого центру щодо співпраці з територіальними громадами Шосткинського району у 2016 році та внесених змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

ShM 2017 01 26 BPD naselennju Sobish 3

Для посадових осіб Собицької сільської ради  інтегратор провела тренінг на тему: «Особливості правопросвітництва в територіальних громадах». Акцентувалась увага на тому, що  місцеві центри та бюро здійснюютьпідвищення правової свідомості, культури та освіченості населення у територіальних громадах. Зокрема, розповсюджують інформацію у сфері захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, надання безоплатної правової допомоги   , проводять тематичні семінари, лекції, зокрема у навчальних закладах, для визначених категорій громадян – пенсіонерів, осіб з обмеженими можливостями, учасників антитерористичної операції та інших категорій з метою підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення, запобігання злочинності, зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх.

На базі сільської ради головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Потапов провів прийом громадян, під час якого надав консультації двум мешканцям села: щодо стягнення аліментів та оформлення спадкового майна.

ShM 2017 01 26 BPD naselennju Sobish 6

 

Цього ж дня працівники місцевого центру провели «вуличне інформування» для мешканців села Собич. Перехожі мали змогу не лише отримати брошури з інформацією про послуги та місцезнаходження Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а й задати питання, які потребували правових знань.