назад

Співпраця регіонального центру і правоохоронних органів забезпечить дотримання прав затриманих

нарада     Забезпечення права затриманих осіб на адвоката — основне завдання Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області. Для його якісної реалізації важливо тісно співпрацювати з працівниками правоохоронних органів. З цією метою у п’ятницю, 27 січня, директор регіонального центру Наталія Стьопіна провела низку зустрічей та навчання з поліцейськими.

     Робоча зустріч директора центру Наталії Стьопіної з уповноваженим Голови Національної поліції України з питань захисту прав людини, старшим інспектором Юрієм Сніберком відбулася у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області. Під час зустрічі обговорили плани щодо співпраці у 2017 році, зокрема спільні виїзди у територіальні підрозділи ГУНП в Хмельницькій області та проведення навчань з поліцейськими.

20170127 115118

     Перший такий виїзд відбувся того ж дня: Наталія Стьопіна, Юрій Сніберко та головний спеціаліст відділу уповноваженого Голови Національної поліції України з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Ольга Приходченко відвідали Старосинявське відділення Старокостянтинівського відділу ГУНП в Хмельницькій області.

     Насамперед провели нараду з керівництвом відділення — начальником, майором поліції Сергієм Дулєповим та його заступником, майором поліції Олександром Пасічником. Говорили про те, які труднощі виникають при взаємодії між відділенням поліції та регіональним центром та яким чином слід організовувати ефективну роботу.

нарада

     Навчання з особовим складом Старостинявського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області, яке відбулося після наради, мало на меті більш детально ознайомити поліцейських із функціями системи безоплатної правової допомоги, діяльністю Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області.

навчання

навчання1

     Наталія Стьопіна наголосила поліцейським на необхідності дотримання порядку інформування центру про осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінального або адміністративного правопорушення, та осіб, підданих адміністративному арешту. Друга частина заняття відбулася у формі “запитання-відповідь”. У результаті активного діалогу між директором регіонального центру та поліцейськими вдалося з’ясувати низку важливих робочих питань.