назад

Про пенсійну реформу в Україні говорили у Білопільській центральній районній бібліотеці

SUM 2017 01  1При Білопільській центральній районній бібліотеці у мобільному консультативному пункті 27 січня із відвідувачами спілкувався керівник бюро Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО. Він розповів про нове  у пенсійному законодавстві.

Адже Міжнародний валютний фонд  вимагає пенсійної реформи. Тож уряд, як стверджують засоби масової  інформації, планує  законодавчо прописати норму про неможливість сумісництва пенсії та роботи. За словами пана ПОЛКОВНИЧЕНКА, передбачаються перевірки персон, які отримують пенсію з інвалідності. Серед основних

запропонованих складових пенсійної реформи в Україні є зменшення страхового стажу до 15 років, розподіл пенсіонерів на чотири категорії, а також скасування усіх надбавок. До першої категорії, зазначив Ярослав Олександрович, належать  пенсіонери за віком. Цій категорії громадян платитиме Пенсійний фонд. По друге – буде надано можливість купити собі ці 15 років страхового стажу.

Це стосується тих, хто працює за кордоном. Ця сума складе близько 130 тисяч гривень. Другий вид пенсій – з інвалідності, третій – по втраті годувальника і четвертий-військовослужбовці. Вислуга залишається сталою – 25 років. Цей законопроект планується подати на розгляд Верховної Ради в березні 2017 року.

Також керівник відділу «Білопільського бюро правової допомоги» розповів про те, що нинішнього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», розповів про роботу бюро у році, що минув, поділився планами на перспективу та відповів на ті питання, які цікавили присутніх.

SUM 2017 01  2

 

Нагадаємо, при Білопільській центральній районній бібліотеці створено мобільний  консультативний пункт до якого щовівторка та щочетверга приходять відвідувачі, аби отримати потрібну інформацію від правників системи БВПД з того чи іншого питання. 

Білопільське бюро правової допомоги

 

Адреса: м.Білопілля, вул.Соборна,53

 (05443) 910 87, 910 89