назад
17.05.16

Безоплатна правова допомога для одиноких непрацездатних громадян

160517 02Для відвідувачів територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Конотопської міської ради 4 травня 2016 року головний  спеціаліст відділу інтеграції Конотопського місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги Оксана Козіна провела інформаційний захід на тему «Особливості надання безоплатної правової допомоги».

Оксана Козіна розповіла присутнім про безоплатну вторинну правову допомогу та умови її отримання. Зокрема, вона акцентувала увагу присутніх на необхідності попереднього телефонного дзвінка до центру, так як багатьом із присутніх важко пересуватися.

«Консультація спеціаліста центру дасть змогу визначити проблему клієнта, його право на безоплатну правову допомогу за рахунок держави та визначити перелік документів, які необхідно буде взяти із собою для попередньої консультації. Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини у суді за рахунок коштів Державного бюджету України» – зазначила спеціаліст центру.

Присутніх цікавили питання підвищення рівня пенсійного забезпечення, умов отримання субсидій, права на льотний проїзд у міському транспорті, отримання безкоштовних ліків та можливості захистити порушені права в суді.

Заплановано проведення подібних заходів на базі територіального центру раз на квартал.

 Всі присутні отримали інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» видані Координаційним центром з надання правової допомоги.