назад

Питання розвитку системи безоплатної правової допомоги в області розглянуто на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Полтавської обласної ради.

P6100198

17 травня 2016 року директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Полтавської обласної ради. Захід відбувся за участі керівників обласної ради, голів районних, міських, сільських та селищних рад області, представників громадських організацій.

 

(Довідково: Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, як дорадчо-консультативний орган на громадських засадах, розглядає проблемні питання забезпечення життєдіяльності територій, сприяє узагальненню і поширенню в області кращого досвіду місцевого самоврядування, поглибленню зв’язків між обласною радою та органами місцевого самоврядування)

У своєму виступі Олександр Черчатий ознайомив учасників з основними принципами функціонування системи безоплатної правової допомоги, нормативно-правовою базою, яка регламентує діяльність у цій галузі. Представники органів місцевого самоврядування отримали інформацію щодо основних напрямків діяльності Регіонального та місцевих центрів з надання вторинної правової допомоги, досягнуті результати за час їх діяльності, форми та методи роботи з населенням.

P6100206

Основну увагу у доповіді було приділено подальшій розбудові системи безоплатної правової допомоги в регіоні та удосконаленню партнерських відносин з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Насамперед, мова йшла про створення в районах області бюро правової допомоги, завдання, які стоять перед новоутвореними структурами, озвучено проблемні питання щодо забезпечення їх приміщеннями у відповідності до визначених норм.

Серед актуальних завдань щодо подальшої співпраці центрів з надання БВПД та органів місцевого самоврядування були визначені питання: сприяння інформаційному та організаційному забезпеченню проведення підбору кадрів для бюро правової допомоги, забезпечення планомірності та постійності роботи з організації якісного надання комплексної правової допомоги мешканцям області, включення питань розвитку системи надання правової допомоги до місцевих програм правової освіти населення, розробка та прийняття спеціальних програм; посилення інформаційної кампанії, висвітлення питань забезпечення захисту прав громадян та надання правової допомоги у електронних та друкованих обласних, міських та районних виданнях.

По закінченню виступу були надані відповіді на запитання учасників заходу, конкретизовано першочергові кроки з подальшої співпраці .