назад

Вихованцям Кременчуцької виховної колонії про систему правової допомоги.

IMG 4434

16 травня до вихованців Кременчуцької виховної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області завітали працівники Кременчуцького Центру з надання безоплатної правової допомоги.

Заступник  начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Наталія Чорновол розповіла вихованцям про конституційне право на безоплатний правовий захист в кримінальних справах та можливості отримання безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. Неповнолітнім було роз’яснено порядок подання звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги та надано інформаційні матеріали щодо розташування центрів надання правової допомоги. Спілкування підлітків з фахівцями відбулось у невимушеній та щирій атмосфері. Вихованців насамперед цікавили питання про порядок та строки розгляду апеляційних та касаційних скарг, звільнення від покарання на підставі Закону України “Про амністію”.

В другій частині зустрічі відбувся індивідуальний прийом підлітків з особистих питань та надання практичних роз’яснень щодо їх прав  та обов’язків.

Адміністрація виховної колонії та спеціалісти Центру домовились про подальшу налагоджену тісну взаємодію, спрямовану на забезпечення прав і законних інтересів неповнолітніх.

IMG 4424IMG 4465