назад

Безоплатна правова допомога для внутрішньо переміщених осіб

SAM 5266На виконання плану заходів Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спрямованих на підвищення обізнаності про права внутрішньо переміщених осіб у приміщенні Луцького місцевого центру проведено робочу зустріч з представниками громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» Оленою Черенковою та Азою Голощаповою. Також були присутні: радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб у Волинській області — Інна Нечипорук та адвокат системи Pro Bono Євгенія Коваленко. Учасники зустрічі обговорили нагальні питання щодо специфіки отримання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеними особами та визначили алгоритм подальшої співпраці.

За результатами даного заходу, 17 грудня 2016 року у приміщенні бібліотеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч з внутрішньо переміщеними особами, з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо забезпечення та реалізації прав, передбачених чинним законодавством.
Внутрішніх переселенців цікавили питання: соціального захисту, порядок відновлення втрачених паспортів та порядок повернення депозитів з банків, що розташовані на окупованій території України.
Щодо порядку видачі паспорта замість втраченого, спеціалісти Луцького місцевого центру інформують про наступне. Оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, для внутрішньо переміщених осіб здійснюють територіальні підрозділи Державної міграційної служби (ДМС), за місцем фактичного проживання таких осіб (ст. 6 Закону України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб».
Документи для видачі паспорта замість втраченого подаються до територіального підрозділу Державної міграційної служби (ДМС) особисто.
Для оформлення паспорта замість втраченого подається:
– Заява про втрату паспорта та про оформлення паспорта замість втраченого за зразком, що надається органом ДМС;
– 3 фотокартки розміром 3,5 Х 4,5 см;
– Квитанцію з відміткою банку про сплату державного мита або копію документа, що підтверджує право на звільнення від сплати державного мита;
– Свідоцтво про народження дітей (пред’являє за наявності).

SAM 5262

Довідково:
До Луцького місцевого центру з надання БВПД можна звернутися за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, або зателефонувавши на номер: (0332) 77-07-17.
На території юрисдикції Луцького місцевого центру працюють 3 бюро правової допомоги:
Ківерцівське бюро правової допомоги – м. Ківерці, вул. Грушевського, 23, контактний телефон: (03365) 21849;
Рожищенське бюро правової допомоги – м. Рожище, вул. Незалежності, 60, контактний телефон: (03368) 21780;
Маневицьке бюро правової допомоги – смт Маневичі, вул. Комарова, 32, контактний телефон: (067) 9533962