назад

12744427 451619908362304 8141426806478526126 nФахівець місцевого центру відвідала Гусятинський район Тернопільської області з метою налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування для розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

19 лютого заступник директора Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Галанчак  зустрілася з головою Гусятинської селищної ради Михайлом Левицьким.

Ольга Галанчак повідомила, що безоплатна правова допомога  полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя та розповіла про те, що безоплатна вторинна правова допомога включає різні види правових послуг – захист, здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складання документів процесуального характеру.

“Голова селищної ради озвучить інформацію про правові послуги, які можна отримати в місцевому центрі правової допомоги на місцевому радіо та розмістить на інформаційних стендах Гусятинської селищної ради (вул. Пушкіна, буд. 1) матеріали  з координатами місцевого центру” – говорить Ольга Галанчак.

Цього ж дня, Ольга Галанчак  відвідала службу у справах дітей Гусятинської районної державної адміністрації та зустрілася з заступником начальника Наталією Чулик з метою обговорення питання співпраці і направлення для отримання безоплатної правової допомоги до місцевого центру малозабезпечених сімей,  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей та дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї. Ці категорії осіб згідно ст.14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу” мають право на отримання безоплатної правової допомоги.

Нагадаємо, що в Тернопільській області діють три місцеві центри – Тернопільський, Чортківський, Кременецький. Детальна інформація про роботу центрів за посиланням. Також, отримати відповіді на запитання щодо безоплатної правової допомоги, змін в законодавчій базі стосовно її надання, завжди можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).