назад

12729264 451233555067606 6333007638211706745 nПредставник місцевого центру провів робочі зустрічі з метою розширення інформації та доступу до системи безоплатної правової  допомоги громади Тернопільської області.

19 лютого 2016 року директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Юрій Гордєєв зустрівся з Тернопільським міським головою Сергієм Надалом та начальником Управління правового забезпечення Тернопільської міської ради Олександром Печілем.

Юрій Гордєєв ознайомив присутніх з діяльністю Місцевого центру та обговорив можливі напрями співпраці. За результатами зустрічі досягнуто низку домовленостей, а саме: сприяння в розміщенні інформації щодо отримання безоплатної правової допомоги в місцевих ЗМІ, ролика про систему БПД на телебаченні та банера Регіонального центру в Тернопільській області на офіційному сайті Тернопільської міської ради. Також, погоджено підписання Меморандуму про співпрацю. В інформаційному куточку міської ради за адресою вул. Листопадова, 5 для відвідувачів розмістили друковані матеріали з координатами Центру.

Нагадуємо, що на отримання безоплатної правової допомоги мають право такі соціально незахищені категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші ( відповідно ст.14 Закону України  «Про безоплатну правову допомогу»).

Уточнити актуальну інформацію щодо  питань отримання безоплатної правової допомоги, змін в законодавчій базі стосовно її надання, завжди можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).