назад

Безоплатна правова допомога стає доступнішою для учасників АТО

drugiy17082016

16 серпня 2016 року в Полтаві в приміщенні військового гарнізонного госпіталю працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в якому взяли участь працівники  Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД.

Військовослужбовцям та учасникам АТО, які перебувають на реабілітаційному лікуванні, фахівцями Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД  надавались правові консультації.

Учасників АТО цікавили питання отримання земельних ділянок та соціальних виплат учасникам бойових дій, на які спеціалісти надали консультації та роз’яснення відповідно до чинного законодавства, а також  зорієнтували у подальшому вирішенні порушених питань. Учасникам АТО та військовослужбовцям передано інформаційний матеріал про діяльність та послуги Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В ході консультацій спеціалісти інформували військовослужбовців про запроваджений Міністерством юстиції України пілотний проект щодо забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).