назад

Безробітним розповіли про особливості зайнятості жінок

ShM 171117 1117 листопада головний спеціаліст Глухівського бюро правової допомоги Олександр Топрикін взяв участь у семінарі для безробітних, які перебувають на обліку у Глухівському міськрайонному центрі зайнятості на тему: «Особливості зайнятості жінок».

«Конституція України на вищому законодавчому рівні закріпила рівність прав жінки і чоловіка. Разом з тим, трудове законодавство, враховуючи фізіологічні особливості організму жінки, інтереси охорони материнства і дитинства, встановлює спеціальні норми, що стосуються охорони праці та здоров’я жінок. Відповідно до ст. 174 КЗпП забороняється застосування праці жінок на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах, крім деяких підземних робіт. У законодавстві про охорону праці приділяється значна увага наданню пільг вагітним жінкам і жінкам, які мають дітей віком до трьох років. Таких жінок забороняється залучати до роботи у нічний час, до надурочних робіт і робіт у вихідні дні, а також направляти у відрядження», – наголосив Олександр Топрикін.

ShM 171117 12

Під час заходу працівники бюро розповіли присутнім про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Мета його є підвищення юридичної грамотності українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві

Учасники заходу отримати інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги в Україні,  інформаційні буклети розроблені працівниками Глухівського бюро правової допомоги з інформацією про правові послуги, що надає бюро.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги:

м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444 7-07-20).