назад

Круглий стіл з учасниками АТО

OkM 171117 0117 листопада, на запрошення від працівників Охтирського міськрайонного центру зайнятості, юристи Охтирського МЦ з надання БВПД  Марина Лапоног та Іван Острих  прийняли участь у круглому столі з учасниками АТО.

OkM 171117 02

Відкриваючи захід, Олексій Бейс – фахівець будинку праці, зазначив, що на сьогодні актуальними залишаються питання соціального захисту учасників антитерористичної операції на Сході України, які включають в себе лікування, реабілітацію, працевлаштування, забезпечення житлом та земельними ділянками, а також отримання відповідної інформації про гарантований соціальний захист з боку держави.

OkM 171117 03

Під час заходу обговорено такі питання як: порядок надання учасниками АТО статусу учасника бойових дій; про виплату одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції; про пільги учасникам бойових дій та інвалідам війни; про  державні гарантії щодо зайнятості цієї категорії осіб.

Зважаючи на актуальність питання, Марина Лапоног та Іван Острих повідомили, що законодавством передбачена можливість для громадян України набути права власності на земельні ділянки на підставі безоплатної передачі із земель державної і комунальної власності (п. б ч. 1ст. 81 Земельного Кодексу України). Та проінформували про покроковій такий порядок.

OkM 171117 04

Присутнім роздали буклети учасника АТО з корисною для них інформацією.

 

Довідково:

Охтирський МЦ з надання БВПД, вул. Перемоги, 13; тел. (05446) 4-22-23.