назад

Бібліотекарям Дніпровського району розповіли про роль параюристів у житті громади

IMG 20171201 0958181 грудня 2017 року головний спеціаліст Слобожанського бюро правової допомоги Діана Косяк провела семінар для бібліотекарів району на якому розповіла про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні та висвітлила роль параюристів у територіальних громадах. Зустріч пройшла у Центральній районній бібліотеці Дніпровського району.

«Параюристи це інститут “швидкої” правової допомоги в громадах. Якщо парамедик надає швидку невідкладну медичну допомогу, то, подібно до цього, параюрист надає першу допомогу у вигляді правової інформації та перенаправлення», – наголосила фахівець бюро. Діана Косяк закликала присутніх бібліотекарів звернути увагу на роботу системи БПД. «Саме працівники бібліотек кожного дня спілкуються з великою кількістю громадян і майже кожного дня стикаються з правовими  питаннями, які цікавлять відвідувачів. Тому дуже важливо, щоб ця категорія працівників мала як найбільше інформації».

Учасники семінару також розглянули види правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», хто, з яких питань та яким чином повинен надавати первинну та вторинну правову допомогу мешканцям громад. Детальніше зупинилися на категорії громадян, що мають право на послуги адвоката за рахунок держави та змінах, що відбулися в 2017 році щодо розширення кола таких осіб. Обговорили присутні і роботу Першого дніпровського місцевого центру з надання БВПД та Слобожанського бюро правової допомоги у громадах – організацію виїзних прийомів на базі сільських/селищних рад, бібліотек та громадських організацій, надання адресної допомоги на дому, проведення правопросвітницьких заходів для дітей та дорослих.

Діана Косяк акцентувала увагу на можливості громадян та працівників бібліотек отримати в центрах та бюро правової допомоги доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України. На завершення  семінару було проведено публічний звіт результатів діяльності Першого дніпровського місцевого центру з надання БВПД та Слобожанського бюро правової допомоги за 2017 рік.

Нагадуємо, що у за безоплатною правовою допомогою ви можете звернутися до Першого дніпровського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел. (056)742-82-30, (099)232-77-89.

Слобожанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Дніпровський район, смт. Слобожанське,вул. В.Сухомлинського 42, тел. (056)753-72-32, (050)624-50-19, (068)259-20-17.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0800213103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}news/2017/12/03{/gallery}