назад

Біженцям розповіли про їхні права

З нагоди відзначення 20 червня Всесвітнього дня біженців завідуюча сектору «Яготинське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Міклуха та головний юрист Юлія Шевченко відвідали Пункт тимчасового розміщення біженців у місті Яготин Київської області.

У важкий для України час, у пункті тимчасового розміщення біженців проживають особи, котрі тікаючи від війни, знайшли прихисток в Україні. Знаючи не з чуток, про війну, їм важливо відчувати підтримку та допомогу від нашої держави.

 

«Говорили про актуальні проблемні питання для осіб, котрі змушені залишати рідні домівки, улюблену справу і тікати в іншу країну, рятуючись від війни, конфліктів, переслідувань, допомагаючи при цьому зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає, рятуючи собі та рідним життя», – зауважила Олександра Міклуха.

У Всесвітній день Біженців, працівники Яготинського бюро правової допомоги надали роз’яснення та правову інформацію щодо особливості правового статусу особи, котра має статус біженця та особи, котра звернулася до України за отриманням додаткового захисту, механізму отримання свідоцтва про народження для дитини, механізму отримання щомісячної одноразової допомоги при народженні однієї дитини, надання вторинної правової допомоги шукачу захисту.

Біженцям надано друковані інформаційні матеріали системи безоплатної правової допомоги.

 

«Всесвітній день біженців висвітлює права, потреби та мрії біженців, допомагаючи мобілізувати політичну волю та ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, але й процвітати. Хоча важливо щодня захищати та покращувати життя біженців, такі міжнародні дні, як Всесвітній день біженців, допомагають зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає від конфліктів, переслідувань та війни», – вказала фахівчиня Яготинського бюро Юлія Шевченко.