назад

Про правову допомогу дітям, які потрапили в складні життєві обставини розповіли на Одещині

Дитинство – чудова пора в житті кожної людини, але цей період не завжди буває радісним та безтурботним. Через різні обставини батьки не завжди мають достатньо можливостей, аби належним чином виконувати свої обов’язки щодо власних дітей. Через це такі родини потрапляють на облік до відповідних служб, які в свою чергу проводять змістовну роботу, щоб допомогти батькам та дітям налагодити повсякденне життя, побутові умови, стан здоров’я та зовнішнього вигляду дітей, атмосферу в родині в цілому, посприяти недопущенню помилок у вихованні та догляді за дітьми в майбутньому.

Фахівці Арцизького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Соколова, Марія Осауленко та Сергій Нофенко прийняли участь в засіданні міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Теплицької територіальної громади.

На засіданні були присутні діти та батьки з сімей, які потребують сторонньої допомоги, захисту та контролю.

Команда фахівців, беручі до уваги кожен окремий випадок, розробили та узгодили наступні кроки для задоволення дитячих потреб: консультації педагогів, психологів та соціальних працівників щодо виховання дітей, сприяння в оформленні документів для отримання пільг багатодітним сім’ям, допомога батькам дитини у плануванні сімейного бюджету, заощадженні коштів, забезпечення гідних умов для нормального розвитку дітей тощо.

З боку системи безоплатної правової допомоги таким сім’ям розповіли про права і обов’язки усіх членів родини, про різновиди булінгу та як з цим можуть злагоджено боротися представники освітнього закладу та беспосередньо батьки та діти.

Фахівці Центру наголосили, що зможуть за потребою надати юридичні консультації родинам, які потрапили до складних життєвих обставин, а також організувати та провести заходи з профілактики домашнього насильства, булінгу в освітньому середовищі та кібербулінгу в соціальних мережах.