назад

Ближче до людей: робота мобільної точки на Рожнятівщині

1Згідно спільного графіку Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області 7 вересня у новостворенійБрошнів-Осадській об᾽єднаній територіальній громаді проведено роботу мобільної точки доступу з питань захисту прав землевласників та землекористувачів.

2

У роботі мобільної точки доступу до системи безоплатної правової допомоги взяв участь директор Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Желізняк, який спільно з начальником Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Ольгою Сав’юк провели виїзний прийом громадян в приміщенні нещодавно утвореної Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ.

3

На заході також були присутні начальник Рожнятівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Оксана Бігун, старший державний реєстратор Рожнятівського районного відділу державної виконавчої служби Віталій Вагилевич, директор ТОВ «Прикарпатський інформаційно-кадастровий центр» Руслан Залеський, землевпорядник Любов Яремко, головний спеціаліст Калуського місцевого центру з надання БВПД Василь Ткачук, головний спеціаліст відділу будівництва Брошнів-Осадської селищної ради Надія Пелюшенко.

4

На зустрічі жителям селища надано консультації щодо приватизації та поділу земельної ділянки. Директор Калуського місцевого центру з надання БВПД  Руслан Желізняк роз’яснив присутнім порядок прийняття спадщини на земельну ділянку та будинковолодіння, правильність оформлення документів. Фахівець місцевого центру Василь Ткачук повідомив про порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та категорії осіб, які мають право на її отримання, розповсюдив відповідні інформаційні матеріали. Під час роботи мобільної  громадян було надано консультації, які здебільшого стосувалися земельного питання, а саме порядку та підстав розірвання договору оренди земельної ділянки. Голова Брошнів-Осадівської ОТГ Назар Іванів подякував за надані фахові консультації та за організацію цієї спільної поїздки.

5

Усі бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема буклети та брошури за темами всеукраїнського  проекту «Я МАЮ ПРАВО».

Довідково

Мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що періодично формується як тимчасова група осіб для здійснення виїздів за визначеним графіком до географічно віддалених, важкодоступних районів, а також за місцем фактичного проживання громадян з особливими потребами та спеціалізованих установ (госпіталі, пансіонати, геріатричні установи тощо).


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)