назад

Правники системи БПД долучились до роботи мобільної групи для протидії випадкам домашнього насильства

6У Індустріальній районній раді Дніпра пройшла робоча нарада з формування механізму співпраці між органами державної влади та громадськості щодо розробки алгоритму дій та реагування при виявленні випадків домашнього насильства. Активну участь у роботі групи взяли і правники Другого дніпровського центру з надання БВПД.

У заході, організованому ГО «Квітнемо разом», взяли участь представники служби у справах дітей, поліцейський омбудсмен, представники Управління національної поліції м. Дніпра, інспектор ювенальної превенції, представники міжнародного благодійного фонду «Максимум» та «Позитивні жінки», представники середніх загальноосвітніх шкіл та ін. Директор Другого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталій Оліфер розповів присутнім про роботу системи БПД в Україні, порядок звернення за правовою допомогою та механізм надання адвоката за рахунок держави. Про реальні випадки домашнього насильства, з якими до центру звертаються громадяни, розповіла начальниця відділу правової інформації та консультацій Олена Овчиннікова.

Учасники наради обговорили питання протидії випадкам домашнього насильства, положення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», випадки булінгу в школі. Наприкінці зустрічі було досягнуто домовленостей щодо створення мобільної групи для виявлення та протидії домашньому насильству та проведення право просвітницьких заходів на відповідну тематику в навчальних закладах міста.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2018/09/2{/gallery}