назад

Боротьба з безробіттям силами фахівців системи безоплатної правової допомоги

zapobigannia bezrobittiy  2Незважаючи на зростання економіки у світі, рівень безробіття залишається рекордно високим, нажаль ця проблема стосується і нашої країни.

       З початку 2017 року рівень безробіття в Україні скоротився з 1,6% до 1,2%. У липні було офіційно зареєстровано 319,9 тисяч безробітних, з них отримували допомогу 256,9 тисяч осіб. Саме таку інформацію надає Державна служба статистики. Навіть порівнюючи ці дані з таким самим періодом минулого року кількість безробітних скоротилася на 14%, а це 50 тисяч осіб, але проблема повної зайнятості населення ще недосяжна.

    zapobigannia bezrobittiy  1   Сьогодні, багато співвітчизників залишають Батьківщину в пошуках  роботи за межами України, де часто наражаються на недоброчесних працедавців, стикаються з нелюдськими умовами праці та несправедливою платнею за роботу.

       Саме тому, з метою роз’яснення громадянам нюансів та переваг легального працевлаштування в Україні, 11 жовтня поточного року, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної воринної правової допомоги Вікторія Донцова спільно з провідним фахівцем з профорієнтації  Бердянського центру зайнятості Ольгою Корнієнко організували та провели семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». Під кінець заходу Вікторією Донцовою були поширені буклети системи безоплатної правової допомоги та розповсюджені методичні рекомендації «Легальне працевлаштування в Україні запорука успішності».

       Ще з 2015 року Бердянський місцевий центр та Бердянський міський центр зайнятості поєднують дружні відносини. Подібні спільні заходи стали вже доброю традицією, майже кожну середу громадяни, що стоять на обліку, як безробітні, із задоволенням відвідують семінари і  отримають відповіді на хвилюючі питання правового характеру, дізнаються про новели українського та міжнародного законодавства.zapobigannia bezrobittiy 3

       Цього ж дня, аналогічний захід було проведено на базі Пологівського районного центру зайнятості головним спеціалістом Пологівського бюро правової допомоги Надією Тарановою.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,
  • ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, 
  • скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).