назад

БПД – майбутнім фахівцям готельно-туристичної галузі

Хто може отримати  безоплатну правову допомогу? Як працює система БПД на Буковині та які має успіхи? Про це і не тільки йшлося на зустрічі фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області зі студентами професійно-технічного училища №8 у Чернівцях.

Розпочалася зустріч-лекція з майбутніми працівникам готельно – туристичної галузі (а саме таких фахівців готує цей різнопрофільний заклад) із показу відеоролика про успішну справу переселенки, якій надали безоплатну правову допомогу. «Таких історій звичайних людей є чимало і вони яскраво демонструють дієвість система БПД в Україні, куди щороку звертаються все більше клієнтів, – зазначив фахівець з надання безоплатної правової допомоги Тарас Лазарук.

Що таке первинна і вторинна безоплатна правова допомога, хто і як може її отримати, а також – куди звертатися у разі потреби, розповіла спеціалістка з надання БПД Ольга Волощук. «Безоплатна правова допомога гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. Для отримання безоплатної правової допомоги особа може звернутись до бюро правової допомоги, місцевого чи регіонального центру з надання БВПД за місцем своєї реєстрації чи місця проживання, – наголосила фахівчиня.

Також студентам презентували правову платформу «Wikilegalaid», де розміщено понад 1500 консультацій з найактуальніших правових питань,  і розповіли про успішні справи адвокатів, які працюють у системі БПД на Буковині. Бажаючі мали змогу поставити свої запитання фахівцям Регіонального центру.