назад

БПД у сільських громадах Заставнівського району Чернівецької області

2017 04 24M121 квітня 2017 року на базі сільських рад с. Задубрівка та с. Шубранець Заставнівської району Чернівецької області було організовано роботу виїзних консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Прийом та консультування громадян проводили начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук спільно з сільським головою с. Шубранець Василем Кукульняком, секретарем сільської ради с. Задубрівка Одаркою Данилюк.

За підсумками роботи виїзного консультаційно пункту з’ясувалося, що переважна більшість мешканців сільських населених пунктів, які звернулися на прийом, зіткнулися з проблемами у вирішенні правових питань, зокрема, що стосуються встановлення опіки та піклування, врегулювання аліментних правовідносин, реалізації та захисту трудових прав (права на оплату праці, права на скорочену тривалість робочого часу, права на відпочинок тощо).

2017 04 24M2Окрім правових консультацій та роз’яснень з вищезазначених питань, мешканцям сільської місцевості було надано необхідну правову інформацію та тематичні інформаційні матеріали.

А для того, щоб послугами безоплатної правової допомоги змогли скористатися якомога більше сільських жителів було погоджено створити дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, зокрема на базі сільської ради с. Шубранець.

Крім того, з метою покращення рівня правової поінформованості та правової обізнаності мешканців сільських громад, було узгоджено форми та графіки проведення спільних правопросвітницьких заходів та виїзних прийомів громадян у селах Задубрівка та Шубранець у нинішньому році.

Контактна інформація! Мешканці Заставнівського району Чернівецької області, які потребують правової допомоги можуть звертатися до фахівців Заставнівського бюро правової допомоги, що знаходиться у м. Заставна по вул. Д. Галицького, 1а. Зателефонувати до Бюро можна за номером: (0 3737) 3 11 87.

Звертаємо увагу, Заставнівське бюро правової допомоги є відокремленим структурним підрозділом Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги тому окрім Бюро, мешканці Заставни та Заставнівського району також можуть звертатись до фахівців Центру. Адреса: м. Чернівці, вул. Університетська, 1. Телефон: (0372) 51 36 12. Адреса електронної скриньки: chernivtsi1.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення у телефонному режимі можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103. Нагадуємо, дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово.