назад

Брифінг на тему: Пріоритети та напрямки роботи Луцького місцевого центру з надання БВПД

Briffing-3 07 грудня 2015 року відбувся брифінг в. о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірини Войчук «Пріоритети та напрямки роботи Луцького місцевого центру з надання БВПД»,
Мета брифінгу – підбиття підсумків діяльності Луцького місцевого центру з надання БВПД  та окреслення основних планів на 2016 рік.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги функціонує в місті  п’ять місяців. Діяльність центру поширюється на Луцький, Рожищенський та Ківерцівський райони. Спеціалісти цієї установи допомагають соціально вразливим верствам населення отримати безоплатну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах. Зокрема, сюди належить допомога у зборі документів, потрібних для судового позову, а також адвокатська підтримка у суді. За цей період понад 600 громадян отримали юридичну підтримку.
         З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. директора Луцького місцевого центру з надання БВПД Ірина Войчук. Вона привітала всіх присутніх з початком всеукраїнського тижня права та подякувала за плідну співпрацю та допомогу в розбудові системи БВПД. Пані Ірина коротко розповіла про діяльність Центру, про категорії осіб, що мають право звертатися по  допомогу, наголосила на високій кваліфікації адвокатів системи БВПД: «…Варто зауважити, що адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, проходять конкурсний відбір та регулярне навчання і надають правову допомогу відповідно до встановлених стандартів якості».  
У свою чергу, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко наголосив:  «Зараз ми працюємо над тим, аби донести інформацію про безоплатну правову допомогу до кожної хатинки, до кожного мешканця». Пан Ростислав наголосив, що на сьогоднішній день існує проблема низької обізнаності населення щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги. Крім того, пан Ростислав повідомив, що особливо, серед правоохоронних органів існує багато скептиків системи БВПД. Основною причиною цього, здебільшого, є те, що з адвокатами системи неможливо провести справи за домовленістю, як це було раніше.
Натомість, голова Міжнародної асоціації журналістів «4-Влада» Хенрик Кошьчєльни розповів про те, що організація підписала меморандум з центром про співпрацю. Уже є й перший результат співпраці. У однієї з медійниць були проблеми з документами в суді, вона не могла отримати картку поляка. Фахівці центру надали необхідну підтримку. Також, пан Хенрик додав, що Міжнародна асоціація журналістів безкоштовно висвітлює діяльність центру в засобах масової інформації.

Briffing-2

Briffing-3

Briffing-4

Briffing-1