назад

Іваничівщина відзначила День Збройних Сил України

6 грудня, у День Збройних Сил України в санаторії-профілакторії «Шахтар», що розташований в селі Павлівка Іваничівського району, відбулися урочистості для військовослужбовців з району, які брали і беруть участь в антитерористичній операції на Сході нашої держави. Представники влади, районного військового комісаріату, волонтери, небайдужа громадськість зібралася аби привітати українських військових. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв.

 Вітальними словами розпочала захід ведуча начальник відділу культури райдержадміністрації Олена Шумик, яка побажала воїнам міцного здоров’я, миру і злагоди в сім’ях. Приєднався до привітань представник Іваничівського районного військового комісаріату-капітан Олександр Мяло. Теплими були слова волонтера Петра Сопронюка, заступника начальника управління соціального захисту райдержадміністрації Сергія Вільчинського, волонтера, капітана Петра Нагайовського, депутата районної ради Сергія Недбайла.

Директор Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Смолярчук у вітальному слові до військовослужбовців звернула їх увагу на право отримання безоплатної вторинної правової допомоги,  можливість отримати безоплатну первинну правову допомогу у Волинській обласній громадській організації «ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ», що у м.Ковелі, і з яким місцевим центром налагоджено партнерські стосунки. Серед учасників заходу було розповсюджено інформаційні буклети ”Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?”. Під час спілкування із учасниками АТО було з’ясовано, що найболючішим залишається питання отримання статусу учасника та реалізація права на земельну ділянку.
По-материнськи лагідними та щирими були привітання голови громадської організації «Спілка матерів військовослужбовців Іваничівщини» Надії Рубан, яка побажала хлопцям невичерпного ентузіазму, віри в перемогу та торжество Добра над Злом.