назад

Брифінг на тему: «Реалізація пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань»

21.07.2016. brifing 1З метою забезпечення доступності, а також підвищення якості надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області здійснюватимуть функцію з прийняття та видачі документів щодо державної реєстрації громадських формувань. Аби сповістити про це власне громадські формування – політичні партії, громадські об’єднання, профспілки – 21 липня у Житомирському прес-клубі відбувся брифінг на тему: «Реалізація пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань».

 

У брифінгу взяли участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська, директор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Кулик, начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Валентин Залізнюк, заступник начальника Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Юлія Ярош та начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олена Бистрицька.

У вступному слові Валентин Залізнюк розповів про Наказ Міністерства юстиції України № 1717/5 від 17.06.2016 згідно якого запроваджено пілотний проект в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги як фронт-офісами.

Окрім цього він наголосив увагу на реформі Міністерства юстиції, зокрема ліквідація районних управлінь юстиції та створення бюро правової допомоги, а також нові онлайн-сервіси для громадян.

У свою чергу Тетяна Кулик розповіла присутнім про алгоритм процедури прийняття документів під час реєстрації громадських формувань у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також про особливості функціонування бюро правової допомоги, які розпочнуть свою роботу з 1 вересня 2016 року в 19 районах Житомирської області.

Наталія Радушинська, підводячи підсумки брифінгу, наголосила на важливості співпраці та успішної координації між Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області, Регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськими формуваннями: «Громадські об’єднання – це рушійна сила розвитку нашої держави, можливість розвиватися, спільно діяти заради громадянського суспільства».