назад

Розширення мережі параюристів Лубенського місцевого центру з надання БВПД

lybny21072016

В приміщенні Лубенського місцевого центру з надання БВПД 20 липня 2016 року проведено робочу зустріч із секретарем мікрорайону №1 в місті Лубни Шерстюк Ніною Олександрівноюз метою розширення мережі параюристів в місті.

Під час зустрічі Ніні Шерстюк розповіли про те, що безоплатна первинна правова допомога охоплюватиме такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.  Вторинна безоплатна правова допомога включає захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Директор Лубенського місцевого центру Артем Россоха зазначив, що безоплатна первинна правова допомога надаватиметься кожній особі, тобто громадянам України, іноземцям, особам без громадянства, в тому числі біженцям, які перебувають під юрисдикцією України. Безоплатну вторинну правову допомогу зможуть отримати особи, визначені в ст. 14 закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

Начальник відділу попередньої роботи із клієнтами Сергій Супрун розповів про порядок звернення за безоплатною вторинною правовою допомогою, а також надав методичні матеріали щодо доступу до послуг Центру.