назад

У рамках співпраці з органами виконавчої влади.

20 липня 2016 року відбулося  чергове засідання спостережної комісії   при Миколаївській обласній державній адміністрації. Було заслухано одне із важливих питань «Про стан надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим, які відбувають покарання у виправних установах Миколаївської області».

Представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області було відзначено, що у Миколаївській області надається безоплатна вторинна правова допомога засудженим згідно з Положенням про Регіональний центр. Так станом на 1 липня 2016 року надійшло 128 письмових звернень від засуджених, всі звернення відпрацьовано і протягом 10 днів надається відповідь засудженому стосовно надання йому безоплатної правової допомоги.

Спільна діяльність Регіонального центру і громадських організацій націлена на прискорення подання заяв засуджених до Регіонального центру. Все більш листів не надсилаються поштою, а працівники громадських організацій привозять їх до центру особисто.

На засіданні спостережної комісії обговорено низку проблемних питань. Основними питаннями, на які наголосили члени спостережної комісії  стали питання, які саме і записали до постановляючої частини рішень протоколу, а саме:

         Головам райдержадміністрацій, міським (міст обласного значення) рад, директору Фонду розвитку м. Миколаїв та голові Миколаївської обласної громадської організації «Незалежна соціальна адвокація та правозахист» сприяти створенню за рахунок коштів місцевих бюджетів комунальних бюджетних установ з надання безоплатної правової допомоги;

         Головам райдержадміністрацій, міським (міст обласного значення) рад вжити заходів щодо прийняття Програм правової освіти населення та отримання на це додаткового фінансування з місцевих бюджетів.