назад

Будні бюро правової допомоги: «Дні відкритих дверей», виїзні прийоми, консультування та правопросвітницькі лекції

 

29.03.2017 - byro 1З 1 вересня на Житомирщині запрацювало 19 бюро правової допомоги, мета яких, у першу чергу, посилювати правову спроможність громадян та допомагати вирішити проблемні питання у досудовий спосіб. Також працівники бюро надають безоплатну первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації, забезпечують доступом до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції.

16 березня фахівці Хорошівського бюро правової допомоги здійснили виїздне консультування для надання правової допомоги до одинокої, пристарілої жінки, яка позбавлена можливості пересування. Фахівці бюро роз’яснили як переоформити субсидію у зв’язку з переїздом на нове місце проживання. Також зауважили про внесені зміни до законодавства щодо безоплатної правової допомоги, проінформовали про функції Хорошівського бюро правової допомоги.

29.03.2017 - byro 19

Хорошівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Хорошів, вул. Незалежності, 4, тел.:(04145) 3-36-59.

23 березня у Брусилівському бюро правової допомоги провели «День відкритих дверей» з метою ознайомлення з роботою бюро та порядком отримання безоплатної правової допомоги. Фахівці бюро правової допомоги Юрій Ободзінський та Тетяна Цалко презентували жителям Брусилівського району функції бюро, ознайомили з порядком доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України та показали алгоритм пошуку відомостей з деяких реєстрів.

«Безкоштовно та швидко ви можете переглянути державний реєстр речових прав на нерухоме майно; реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство; реєстр громадських об’єднань; єдину базу даних електронних адрес, номерів факсів, телефаксів суб’єктів владних повноважень; реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення; єдиний реєстр нотаріусів тощо», – зауважив начальник Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський.

29.03.2017 - byro 12

28 березня фахівці Брусилівського бюро провели виїзний прийом громадян у с. Хомутець Брусилівської об’єднаної територіальної громади. За правовою допомогою звернулося 10 громадян із питань, які стосувались земельного, трудового законодавства та соціального забезпечення.

29.03.2017 - byro 14

Брусилівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Брусилів, вул. Лермонтова, 3, тел.:(04162) 3-00-95.

24 березня у приміщенні районного центру зайнятості головний спеціаліст Баранівського бюро Альона Виноградець провела зустріч із безробітними, що безпосередньо брали участь у проведенні антитерористичної операції та отримали статус учасника бойових дій. У ході зустрічі фахівець бюро висвітлила діяльність Баранівського бюро правової допомоги, його функції та місцезнаходження. Учасники бойових дій також ознайомилися з державними гарантіями щодо прав і пільг учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок їх отримання. Зокрема, обговорили принципи реалізації своїх прав через бюро правової допомоги.

Зустріч відбулась у формі конструктивного діалогу, в результаті якого присутні отримали обґрунтовані відповіді на всі запитання, які їх цікавили, зокрема з питань пенсійного забезпечення учасників АТО, пільг членам сім’ям загиблих учасників АТО тощо.

29.03.2017 - byro 13

Баранівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Смт. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.:(04144) 4-34-52.

24 березня головний спеціаліст Радомишльського бюро правової допомоги Оксана Дзюбенко провела зустріч із працівниками та підопічними Радомишльського психоневрологічного інтернату. Присутні отримали роз’яснення щодо актуальних змін у законодавстві та дізнались про функції бюро правової допомоги. Зважаючи на те, що підопічні даного закладу є особливою категорією осіб, фахівець Радомишльського бюро акцентувала увагу на можливостях звернень до бюро за правовою допомогою законних представників.

29.03.2017 - byro 5

27 березня Оксана Дзюбенко провела інтерактивне заняття для учнів 10-го класу школи № 3 на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». У ході даного заняття учні дізнатись щодо своїх прав. Також присутнім роз’яснили особливості функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, завдання центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

29.03.2017 - byro 1

Радомишльське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Радомишль, вул. 9 Січня, 2-а, тел.:(04132) 4-41-81.

25 березня начальник відділу представництва Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яна Вельган та інтегратор Вікторія Тогунова взяли участь у загальних зборах мешканців села Буки Житомирського району.

Вікторія Тогунова розповіла присутнім про результативні показники роботи центрів і бюро правової допомоги, нагадала перелік осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Крім цього, на зборах обговорили перспективні плани розвитку громади, а саме відкриття у Центрі надання адміністративних послуг Тетерівської об’єднаної територіальної громади мобільного консультативного пункту, де надаватимуться консультації громадянам із певною періодичністю.

29.03.2017 - byro 6

27 березня інтегратор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Тогунова та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Наталія Поліщук виступили перед педагогічним колективом та представниками батьківського комітету КНЗ «Житомирська спеціальна ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів № 2» Житомирської обласної ради. Даний навчальний заклад орієнтований на дітей, які мають вади слуху. На даний час у школі навчаються 117 дітей.

У своєму виступі Вікторія Тогунова приділила увагу особливостям надання безоплатної вторинної правової допомоги людям з особливими потребами. Також присутнім роз’яснили порядок звернення до Житомирського місцевого центру та роздали інформаційні матеріали.

29.03.2017 - byro 2 29.03.2017 - byro 3

27 березня головний спеціаліст Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька провела консультування для безробітних громадян, що знаходяться на обліку в Народицькому відділенні Овруцького центру зайнятості.

Фахівець бюро розповіла присутнім про можливість отримати безоплатну правову допомогу, роз’яснила порядок звернення та перелік документів, які необхідно подати до Народицького бюро правової допомоги для отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Окрім цього, роз’яснила питання трудового права, а саме: порядок укладання та розірвання трудових договорів; права та обов’язки як працівника, так і роботодавця; переваги офіційного працевлаштування; соціальний захист від безробіття.

29.03.2017 - byro 10
29.03.2017 - byro 11

Народицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.:(04140) 2-16-41.

Фахівці Малинського бюро правової допомоги під час проведення робочої зустрічі з працівниками ТОВ «Малиненергоінвест» обговорили найактуальніші питання громади, зокрема захист прав споживачів комунальних послуг. Головний спеціаліст Олег Алєксєєв розповів про послуги, які можна отримати у бюро та яка відмінність між безоплатною первинною та вторинною правовою допомогою.

29.03.2017 - byro 8

Заступник начальника Альона П’ятницька звернула увагу на суб’єктах отримання безоплатної вторинної правової допомоги:

  • особи, середньомісячний дохід, яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, а також інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб;
  • діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;
  • внутрішньо переміщені особи та особи, що претендують на такий статус;
  • ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та особи, що претендують на такий статус;
  • затримані особи.

 

29.03.2017 - byro 7

Малинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Малин, вул. Лисенка, 19. тел. (04133) 9-74-20.

28 березня черговий раз працював мобільний консультаційний пункт Коростишівського бюро правової допомоги на базі санаторію «Тетерів» у місті Коростишів. Головне завдання мобільного консультаційного пункту –  надання юридичних консультацій та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи відносно права на отримання правової допомоги внутрішньо переміщеними особами та особами, які претендують на такий статус.

Громадянам надавалася консультаційна допомога відносно отримання різних видів соціальної допомоги, черговості забезпечення житловими приміщеннями осіб, які потребують поліпшення житлових умов, отримання у власність земельних ділянок для житлового будівництва, а також, щодо окремих норм сімейного та медичного права.

Робота мобільного консультаційного пункту була організована таким чином, щоб кожний його відвідувач міг отримати вичерпну інформацію щодо правових питань та порядку дій в умовах потреби юридичного захисту. Усі присутні отримали інформаційні матеріали про те, як отримати безоплатну правову допомогу.

Окрім цього, заступник начальника Коростишівського бюро правової допомоги Олександр Коваль провів зустріч з клієнтом, якому буде надаватись вторинна правова допомогу зі складання позовної заяви до суду, в рамках реалізації працівниками бюро функцій представництва клієнтів у цивільних та адміністративних справах.
Коростишівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Коростишів, Соборна площа, 18, тел.:(04130) 5-06-26.

28 березня працівники Пулинського бюро правової допомоги здійснили виїзний прийом громадян в Андріївській сільській раді. Під час прийому роз’яснювали питання, пов’язані з реєстрацією речових прав, прийняття спадщини, виконання судових рішень.

29.03.2017 - byro 15
29.03.2017 - byro 17
29.03.2017 - byro 18

Цього ж дня працівники Пулинського бюро відвідали за місцем тимчасового проживання в с. Андріївка Пулинського р-ну внутрішньо переміщену сім’ю Гаврюшенків з м. Луганська. Переселенцям надали юридичну консультацію щодо можливості оформлення отримання пенсії, а також роз’яснили положення чинного законодавства щодо придбання житла.
Пулинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Пулини, вул. Незалежності, 12, тел.:(04131) 3-12-19.