назад

Буковинців ознайомили з підсумками роботи системи безоплатної правової допомоги у 2016 році

2017 01 19R 419 січня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну взяв участь у прес-конференції, присвяченій обговоренню результатів реформ Міністерства юстиції України та підсумків роботи системи безоплатної правової допомоги регіону за 2016 рік, що відбулася у приміщені Чернівецької обласної державної адміністрації.

Під час свого виступу Аркадій Мунтяну зосередив основну увагу на досягненнях системи безоплатної правової допомоги регіону загалом та окремо кожної структурної ланки цієї системи, окреслив плани і перспективи на 2017 рік.

2017 01 19R 5Зокрема, йшлося про результати надання безоплатної правової допомоги у кримінальних провадженнях, організації надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, опрацювання звернень громадян та динаміку надання безоплатних правових послуг, а також розподіл звернень за окремими критеріями (за категорією осіб щодо права на отримання правової допомоги, за статтю, за віком та ін.).

Також Аркадій Мунтяну поінформував представників засобів масової інформації про децентралізацію та переорієнтацію системи безоплатної правової допомоги, нові підходи до організації роботи з надання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги громадян у 2017 році та впровадження системи офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях, створення ефективної системи управління правовими знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти тощо.

До уваги! Детальніше ознайомитись із результатами роботи системи безоплатної правової допомоги регіону можна на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області у вкладці «Прозорість системи управління» – «Плани та звіти надання правової допомоги».