назад

Бути поруч: правова допомога для людей з інвалідністю

AD3Фахівці системи безоплатної правової допомоги завжди готові прийти на допомогу тим, хто цього потребує. Якщо людина з об’єктивних причин не може звернутися в місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спеціалісти центру надають адресну правову допомогу за місцем проживання клієнта.

22 листопада фахівець Баранівського бюро правової допомоги Альона Виноградець провела виїзне консультування інваліда ІІІ групи, який обмежений у можливості пересування Під час візиту спеціаліст бюро проконсультувала чоловіка та приняла заяву про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

AD5 AD4

28 листопада начальник Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька провела виїзний прийом у селі В’язівка для людей із обмеженими фізичними можливостями. Мешканців цікавили питання визнання право власності на спадкове майно, питання соціального захисту тощо. Ірина Завацька надала фахову консультацію кожному та пояснила порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

29 листопада продовжуючи практику адресної безоплатної правової допомоги працівники Коростенського місцевого центру з надання БВПД відвідали «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці». Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Оксана Сергієнко надала адресну правову допомогу громадянці з інвалідністю, яка не може самостійно відвідати центр. Жінку цікавили питання оформлення спадщини, визнання права власності на спадкове майно, поновлення строків прийняття спадщини.

AD1
01 грудня начальник відділу правової інформації та консультації Бердичівського місцевого центру з надання БВПД Юрій Антонюк провів виїзний прийом людей з особливими фізичними потребами у Бердичівскому геріатричному пансіонаті. У ході заходу підопічні отримали правові консультації з наступних питань: як отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, який порядок оскарження відмови МСЕК, як захистити права у суді в кримінальному провадженні.

{module Місцеві центри}