назад

Бюро правової допомоги Херсонщини: підсумки за перший місяць роботи

Новокаховське бюро правової допомогиЗа перший місяць роботи до 14-ти бюро правової допомоги Херсонщини за первинною правовою допомогою звернулося 742 мешканці віддалених районів, які отримали безоплатні юридичні консультації.

З метою поширення інформації про право українців на безоплатну правову допомогу та про діяльність у районних центрах бюро правової допомоги у всіх куточках Херсонської області працівники бюро правової допомоги постійно проводять інформаційні та комунікативні заходи.

Серед проблемних питань, з якими громадяни зверталися до бюро правової допомоги, значну частину займають питання спадкового права – 17,2% та інших цивільних – 21,3%. Щодо інших категорій, то значення наступні: соціальне забезпечення – 15,4%; сімейне право – 13%; медичне право – 0,9%; трудове право – 7,4%; адміністративне право – 3,7%; земельне право – 9,4%; договірне право – 5,4%; житлове право – 6,1%; виконання судових рішень – 5,8%; неправові питання – 1,3% та інші – 5,8%.

Проведення
Проведення інформаційної роботи в Голопристанській районній бібліотеці начальник відділу головним спеціалістом відділу робочa зустріч з працівниками Генічеського районного відділу кримінально – виконавчої інспекції управління ДПтС України в Херсонській області працівниками Генічеського бюро

Основні завдання покладені на бюро правової допомоги:

  • правопросвітництво;
  • надання безоплатної первинної правової допомоги (тобто, правової інформації та консультацій);
  • забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді);
  • забезпечення доступу до електронних сервісів Мін’юсту.

заступником начальника відділу «Олешківське бюро правової допомоги» здійснено виїзд за місцем проживання клієнта для надання роз’яснення чинного законодавства у зв’язку з тим, що останній не має можливості особисто з’явитися до бюро. Заступником начальника Білозерського бюро здійснено виїзне інформування громади Надеждівської сільської ради про відкриття Білозерського бюро правової допомоги, його функції та завдання Заступником начальника Білозерського бюро здійснено виїзне інформування громади Надеждівської сільської ради про відкриття Білозерського бюро правової допомоги, його функції та завдання працівники Верхньорогачицького бюро правової допомоги взяли участь у пленарному засіданні ХІІ сесії Верхньорогачицької районної ради. з метою підписання Меморандуму про співпрацю про щодо надання безоплатної правової допомоги

Крім того, громадяни мають змогу через бюро отримати доступ й до послуг адвоката за рахунок держави, звісно, якщо це необхідно та у випадку належності до визначених законом категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Також працівники бюро, за потреби, можуть здійснювати послуги представництва інтересів осіб у суді за окремими видами спорів.

Дізнатися про роботу та контактні дані бюро правової допомоги можна на сайті в розділі “Місцеві центри” та за посиланями нижче: