назад

Практичні та проблемні питання діяльності обговорили фахівці системи безоплатної правової допомоги регіону

2016 10 03R 230 вересня 2016 року працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області провели робочу нараду з обговорення практичних і проблемних питань діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області та адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також участь у зустрічі взяли представники Вижницького, Кельменецького та Чернівецького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представники адвокатури регіону.

2016 10 03R 1Під час заходу учасники обговорили питання щодо порядку відображення результату на стадії провадження в суді першої інстанції, зокрема щодо випадків, коли застосовуються заохочувальні коефіцієнти за результатами роботи адвокатів.

Окрему увагу присутні приділили обговоренню деяких аспектів представництва інтересів клієнта у цивільних справах, проблемі розмежування повторності злочинів та продовжуваного злочину, а також питанню сплати судового збору та завершення надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Окрім виступів доповідачів значну частину часу учасники наради присвятили дискусіям з питань, що виникли під час зустрічі.

Цього ж дня, працівники Регіонального центру провели робочу нараду-семінар з представниками місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з питань забезпечення ефективної інформаційно-комунікативної взаємодії та співпраці.

Так, під час обговорення учасники зосередили увагу на питаннях налагодження співпраці з друкованими засобами масової інформації, аспектах підготовки публікацій для друкованих ЗМІ, виступів для теле- та радіопроектів, проаналізували роботу щодо підготовки матеріалів для розміщення на веб-сайті Регіонального центру та інтернет-сторінках місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області в мережі Facebook.

2016 10 03R 3Враховуючи зміни до порядку організації оперативного планування та моніторингу діяльності звітування, працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги приділи особливу увагу питанню підготовки звітної інформації про результати виконання локальних планів заходів та регіонального плану надання безплатної правової допомоги.

За результатами проведених заходів учасники дійшли згоди щодо визначення єдиних підходів до вирішення проблемних питань, які мають місце в діяльності системи безоплатної правової допомоги у регіоні.