назад

На Міжнародній науковій конференції представили роботу бюро правової допомоги

2

Керівник Острозького бюро правової допомоги Марія Жук взяла участь у Всеукраїнському навчальному семінарі «Організація робочих місць для осіб з інвалідністю», який відбувався у рамках V-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Малиновські читання» Національного університету «Острозька академія».

Керівник бюро виступила з доповіддю на тему «Доступ осіб з інвалідністю до безоплатної правової допомоги», у ході якої розповіла присутнім про сучасну систему БПД, правові аспекти реалізації особами з інвалідністю права на неї, проаналізувала статистичні дані про надання безоплатної вторинної правової допомоги особам з інвалідністю. 

Після цього учасники семінару обговорили проблемні питання реалізації особами з інвалідністю права на безоплатну правову допомогу. Усі представники Міжнародної науково-практичної конференції отримали інформаційні матеріали про роботу та послуги Острозького бюро правової допомоги.

Тим часом мобільний пункт консультування, організований Корецьким бюро правової допомоги у Коловертівській сільській раді, провела головний спеціаліст бюро Оксана Кречмаровська.

3

Фахівець проконсультувала місцевих жителів села щодо правових питань, які стосувалися здачі документів на призначення житлової субсидії, продажу земельної ділянки, переоформлення спадщини, пільг для багатодітних сімей.

Окрім того, Оксана Кречмаровська обговорила з головою та секретарем сільської ради робочі моменти в організації проведення спільних заходів для підвищення правової грамотності місцевих мешканців та залишила інформаційну продукцію, виготовлену Корецьким бюро правової допомоги.

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 2-16-50.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 2-08-08.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 2-01-08.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 2-11-13.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 2-20-40.