назад

Бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру розпочали свою роботу

31 серпня  в селищі міського типу  Липова Долина та 1 вересня у містах Буринь, Ромни і селищі міського типу Недригайлів відкрилися та прийняли перших клієнтів бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги – це нові структурні підрозділи Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вони прийшли на заміну управлінням юстиції, які було ліквідовано в цьому році. Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко привітала всіх з початком роботи бюро, подякувала представникам  місцевих органів влади за допомогу в підготовці приміщень до початку роботи.

Директор зазначила, що надання безоплатної правової допомоги – це соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав. Надання такої допомоги гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок Державного бюджету України. Протягом останніх 3 років система безоплатної правової допомоги успішно впроваджується на місцях. Жителі громад високо цінують роботу представників 4 місцевих центрів Сумської області (Конотопського, Сумського, Охтирського та Шоскинського). З 1 вересня у кожному районному центрі запрацювали бюро правової допомоги, які стали новим обличчям Міністерства юстиції.  Основне  завдання співробітників новоутворених відділів – допомагати усім, хто до них звернеться: навіть якщо людина не має права на безоплатного адвоката, навіть якщо громадянин прийшов із питанням, яке не стосується юридичного захисту, необхідно вислухати кожного і максимально допомогти.

Присутні на заходах очільники Буринської, Роменської, Недригайлівської районних державних адміністрацій та голови районних рад в свою чергу запевнили про продовження співпраці та висловили згоду надавати допомогу у розбудові системи безоплатної правової допомоги  у очолюваних ними громадах.

Нагадаємо, що бюро правової допомоги, які підпадають під юрисдикцію Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, працюють за наступними адресами:

м. Ромни, бульвар Свободи, 1

смт. Липова Долина, вул. Полтавська, 17

м. Буринь, вул. Першотравнева, 20

смт. Недригайлів, вул. Сумська, 13

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103