назад

На Маневиччині відкрили бюро правової допомоги

DSC 015531 серпня 2016 року у селищі Маневичі в приміщенні селищної ради відбулося відкриття структурного підрозділу Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги «Маневицьке бюро правової допомоги».

На відкритті були присутні директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко, в.о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька, голова Маневицької районної державної адміністрації Андрій Линдюк, голова селищної ради Олександр Гаврилюк, секретар селищної ради Володимир Черчик, голова Маневицького районного суду Микола Покидюк, журналісти, представники громадськості.

DSC 0155
В. о. директора Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька представила присутнім новопризначеного керівника бюро правової допомоги селища Маневичі – Наталію Зорю.
У бюро надаватимуть і первинну, і вторинну правову допомогу. Первинну правову допомогу (консультації, роз’яснення) можуть отримувати усі громадяни незалежно від статків. Вторинну правову допомогу, представництво інтересів особи в судах, здійснює адвокат, який надається вразливим категоріям осіб, зазначеним у статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Такий адвокат призначається за рішенням Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

DSC 0164
Як зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ростислав Руденко, відтепер у Маневичах люди зможуть отримати правову консультацію та роз’яснення з правових питань, а у разі необхідності, фахівці бюро представлятимуть інтереси маневиччан у судах. Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на: правопросвітництво, надання всіх видів безоплатної первинної правової допомоги, забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

DSC 0187
Тож для отримання правової допомоги просимо звертатись у Маневицьке бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт Маневичі, вул. 100-річчя Маневич, 34.