назад

Бюро правової допомоги Першого полтавського МЦ проведено ряд робочих зустрічей для організації співпраці

21102016kotelva

20 жовтня 2016 року начальником відділу «Котелевського бюро правової допомоги» Ольгою Саєнко проведено робочі зустрічі з головою Котелевського районного суду Полтавської області Тетяною Якименко та з виконуючою обов’язки завідувача Котелевської державної нотаріальної контори Тетяною Рой. У ході зустрічей керівник бюро  поінформовала партнерів про діяльність та завдання бюро правової допомоги, ознайомила із категорією осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, порядок її отримання громадянами. Також було обговорено подальші кроки співпраці між установами, зокрема щодо представництва інтересів громадян у суді як адвокатами, так і представниками Бюро та щодо надання консультацій з цивільного законодавства.

Цього ж дня  головним спеціалістом відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяною Лисенко спільно із Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  здійснено  виїзд до села Бехтерщина Великобагачанського району, де на базі фельдшерсько-акушерського пункту було проведено інформування сільського населення. У ході зустрічі присутнім були надані інформаційні матеріали про відділ «Великобагачанське бюро правової допомоги», наголошено про його функції, перелік категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, а також місце розташування бюро. Окремим громадянам були надані індивідуальні роз’яснення та консультації. У рамках виїзду представниками бюро також проведено робочу зустріч із завідувачем  Фельдшерсько-акушерського  пункту  Тетяною Бехтерщин.21102016baga4kafap

Крім того, у рамках співпраці з територіальними громадами представником бюро організовано зустріч з начальником відділу організаційного забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування Великобагачанської районної ради Олегом Разгуляєвим.

Під час робочих зустрічей обговорено актуальні питання щодо забезпечення осіб безкоштовною правовою допомогою, розміщено інформаційні матеріали для відвідувачів про роботу відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» та досягнуто домовленості про подальшу співпрацю, зокрема щодо можливості проведення спільних зустрічей з депутатами Великобагачанської районної ради.

20 жовтня 2016 року заступник начальника відділу  «Решетилівське бюро правової допомоги» Наталія Черниш провела робочі зустрічі із начальником Решетилівського районного відділу державної виконавчої служби Світланою Кошкалдою та начальником Решетилівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Оленою Шебітченко. Під час зустрічі було обговорено напрямки подальшої співпраці відділів, а також додатково узгоджено дії щодо організації консультування громадян та надані відповідні інформаційні матеріали щодо діяльності бюро.  

Цього ж дня Відділом освіти, молоді та спорту Великобагачанської райдержадміністрації та заступником начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Ларисою Шарко проведено правопросвітницький захід для директорів ЗОШ Великобагачанського району, де роз’яснено основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», порядок отримання такої допомоги та доступ до забезпечення громадян  вторинною правовою допомогою, окремо висвітлено новели законодавства, що стосувалися реєстрації змін до документів  громадських формувань.