назад

Бюро правової допомоги Рівненщини налагоджують співпрацю з іншими установами

gol

12 вересня в Радивилівському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних громадян на тему «Сучасний ринок праці та права безробітних осіб», участь у якому взяла участь начальник Радивилівського бюро правової допомоги Марія Поволоцька.

Керівник бюро виступила перед присутніми, розповіла їм про права безробітних та їх соціальний статус, наголосивши, що в певних випадках безробітний може не прийняти пропозицію центру зайнятості в підборі роботи. Вона також розповіла про вимоги для отримання допомоги з безробіття, яка робота вважається непідходящою та про причини зняття з обліку. Учасники семінару отримали актуальну інформацію, яка необхідна їм для ефективного пошуку роботи.

Також Марія Поволоцька повідомила про роботу бюро правової допомоги і права громадян на безкоштовну правову допомогу. Присутні отримали відповіді на запитання щодо соціального забезпечення, порядку виходу на пенсію після перебування на обліку в центрі зайнятості, оформлення соціальної допомоги та щодо інших правових питань.

3

Того ж дня Марія Поволоцька взяла участь і в Дні відкритих дверей в Радивилівському районному суді, який відбувся для учнів 9-11 класів. Працівники суду розповіли про роботу правової установи, провели екскурсію її приміщеннями. Захід відбувся спільно з представником Радивилівського відділення поліції у справах неповнолітніх, який розповів про кримінальну відповідальність дітей. Керівник Радивилівського бюро правової допомоги виступила з лекцією на тему «Права та обов’язки неповнолітніх».

Тим часом керівник Острозького бюро правової допомоги Марія Жук взяла участь у робочій нараді Острозького міськрайонного центру зайнятості. В рамках зустрічі присутніх працівників центру зайнятості поінформували про систему безоплатної правової допомоги Рівненщини, основні завдання та форми роботи бюро, категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу. Сторони обговорили можливі варіанти співпраці щодо забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям Острозької територіальної громади: узгодили проведення правопросвітніх заходів у Острозькому міськрайонному центрі зайнятості, мобільних пунктів консультування з правових питань для категорій осіб, які перебувають на обліку у центрі зайнятості.

2

У свою чергу фахівці Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець та Оксана Кречмаровська розпочали свій робочий тиждень із проведення «вуличного інформування» у багатолюдних місцях Корця. Під час комунікаційної роботи місцевих жителів розповіли про послуги бюро та надали роз’яснення щодо отримання безоплатних правничих послуг у районному центрі.

1

Працівники Березнівського та Дубровицького бюро правової допомоги також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу в населених пунктах відповідних районів. Так, керівник Березнівського бюро правової допомоги Микола Ничипорук зустрівся з колективом Соснівської селищної ради та розповів про діяльність бюро, де можна отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, роз’яснив відмінності між цими видами юридичної допомоги та роздав буклети з контактною інформацією бюро. Відповідно, керівник бюро налагодив співпрацю з головою територіальної громади та домовився про виїзні прийоми громадян.

4

Очільниця Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Сидоришина з метою правопросвітництва провела зустріч із Селецьким сільським головою Павлом Голякою. В ході зустрічі працівників органу місцевого самоврядування поінформували про відкриття та діяльність Дубровицького бюро правової допомоги, його функції та завдання. В сільській раді представник бюро залишила інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу.

5

Довідково. З 1 вересня безоплатну правову допомогу можна отримати у бюро правової допомоги, які розпочали свою роботу у районах Рівненської області. Адреси новостворених установ можна переглянути тут.