назад

Бюро правової допомоги в дії

Першими кроками в роботі бюро правової допомоги стало проведення виїзних консультувань, розповсюдження інформаційних брошур на вулицях, у торгових центрах, ЦНАПах, приміщеннях прокуратури, поштових відділеннях, школах, бібліотеках з метою донесення до жителів даних районів інформацію про розширення доступу до безоплатної правової допомоги.

20160908 125330Так, в приміщенні Міської клінічної лікарні № 4 міста Чернівці заступник начальника відділу “Чернівецьке бюро правової допомоги” Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лукінчук Х.А. здійснила виїзний консультаційний прийом.

З метою зручності та доступності у наданні безоплатної правової допомоги, консультації надавались в палатах стаціонарного лікування терапевтичного та неврологічного відділень міської лікарні.

Здебільшого, особи цікавились питаннями пенсійного та соціального забезпечення, земельного та трудового права. Крім того, всім громадянам, які перебувають на стаціонарному лікуванні, були надані інформаційні буклети, що детально описують мету та напрямки роботи Бюро правової допомоги.

Також, з метою проведення інформаційної кампанії та правопросвітництва, заступник начальника відділу «Чернівецьке бюро правової допомоги» Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лукінчук Х.А. відвідала загальноосвітні навчальні заклади та прокуратуру.

20160902 104343Заступником начальника відділу “Кіцманське бюро правової допомоги” Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олексюк А.М. проведено захід з інформування працівників Центру надання адміністративних послуг Кіцманської районної державної адміністрації щодо роботи бюро правової допомоги та можливості отримання консультацій з правових питань.

Із аналогічним інформаційним меседжем, 7 вересня 2016 року головний спеціаліст Кіцманського бюро правової допомоги Моргоч Н.В. відвідала Кліводинську сільську раду.

З метою інформування працівників Сторожинецької місцевої прокуратури про роботу бюро правової допомоги у м. Герца Конделем Є.В., заступником начальника відділу “Герцаївське бюро правової допомоги” Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, також проведено інформаційний захід.

7 вересня 2016 року відбулась перша робоча зустріч працівників “Заставнівського бюро правової допомоги” Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Заставнівського центру зайнятості. У ході зустрічі було повідомлено про основні засади, принципи роботи, напрямки діяльності бюро та місію системи безоплатної правової допомоги в цілому. Також обговорено питання подальшої співпраці та досягнуто домовленості щодо інформування відвідувачів центру зайнятості про можливості отримання якісної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в Заставнівському районі.