назад

Бюро правової допомоги запрацюють на Сумщині з 1 вересня

14 бюро правової допомоги розпочнуть роботу на Сумщині вже з 1 вересня. Вони сприятимуть активному поширенню правової інформації та забезпечать доступ до юридичних консультацій на рівні територіальних громад. 

Про це 18 серпня під час прес-конференції «Якісна правова допомога кожному та особлива увага учасникам АТО: співпраця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області з громадськими організаціями» в Сумському прес-клубі повідомили директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко та директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко.

Працівники бюро правової допомоги надаватимуть безоплатну первинну (консультації) та забезпечуватимуть доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (захист інтересів клієнта в суді). Кожен, хто звернеться до бюро, зможе скористатися електронними сервісами Мін’юсту.

За словами директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олени Демченко, бюро правової допомоги знайдуть широкий відгук серед населення, адже тепер скористатися послугами безоплатної правової допомоги (передусім мова про консультації із будь-яких правових питань) може кожен.

Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на досягнення таких цілей, як підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст; сприянню досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшенню навантаження на судову систему; попередженню злочинності, насамперед, серед неповнолітніх; посиленню правової спроможності та правових можливостей територіальних громад.  

Бюро правової допомоги запрацюють з 1 вересня за наступними адресами:

Структурні підрозділи Конотопського МЦ:

м. Ромни, бульвар Свободи,1

смт. Липова Долина, вул. Полтавська, 17

м. Буринь, вул. Першотравнева, 20

смт. Недригайлів, вул. Сумська, 13

Структурні підрозділи Охтирського МЦ:

м. Лебедин, пл. Соборна, 29

смт. Велика Писарівка, вул. Ярослава Мудрого, 1

м. Тростянець, вул. Л. Тараненка, 4

Структурні підрозділи Сумського МЦ:

м. Білопілля, вул. Соборна, 53

смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2

м. Путивль, вул. Першотравнева, 84

Структурні підрозділи Шосткинського МЦ:

м. Глухів, вул. Шевченка, 4

м. Кролевець, вул. Грушевського, 19

м. Середино-Буда, вул. Троїцька, 2

смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1

На правову допомогу окремій категорії спрямовано пілотний проект «Знай! Вимагай! Навчай! Мережа параюристів з питань захисту прав учасників АТО та членів їх сімей», який реалізує Громадська організація «Громадське бюро «Правозахист», Регіональний центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадська організація «Спілка ветеранів учасників АТО Сумської області» за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Розвиток системи безоплатної правової допомоги відбувається в рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».