назад
18.08.16

Директор Координаційного центру з надання правової допомоги провів семінар-нараду з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги Рівненщини

rivne prСьогодні, 18 серпня 2016 року, у Рівному відбувся семінар-нарада для новообраних керівників бюро правової допомоги, за участі директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрія Вишневського та Міністра юстиції Павла Петренка.

Напередодні відкриття бюро правової допомоги директор Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Вишневський та Міністр юстиції Павло Петренко завітали на семінар-нараду для новопризначених працівників бюро правової допомоги, який проходив у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області за участі співробітників системи БПД, начальника Головного територіального управління юстиції в Рівненській області та керівників громадських організацій Рівненщини.

rivne 1

З вітальним словом до новопризначених керівників бюро правової допомоги звернувся директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський: “Люди, які приходять до центрів з надання БВПД та звертатимуться до бюро правової допомоги, зазвичай негативно налаштовані та зневірені в державі, в праві та в державних установах. Сьогодні керівники бюро правової допомоги мають шанс довести, що сучасні державні установи можуть допомагати людям та бути іншими. Кожен з новопризначених працівників має відчути відповідальність та репутацію системи безоплатної правової допомоги”.

rivne 2

До участі в семінарі-нараді з новообраними керівниками бюро правової допомоги у Рівненській області та членами конкурсної комісії з відбору керівників бюро приєднався також очільник Мін’юсту Павло Петренко.

rivne 3

Під час заходу присутніми були обговорені питання щодо організації надання безоплатної первинної правової допомоги та забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги у новостворених бюро. Учасники семінару-наради також торкнулися правових аспектів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги; питань співпраці місцевих центрів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу щодо оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів; реалізації місцевими центрами з надання БВПД пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань; організації правопросвітницької роботи у територіальних громадах та соціально-вразливих суспільних групах.

rivne 4

У рамках робочого візиту також заплановано відвідування Млинівського бюро правової допомоги Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою ознайомлення із організацією його роботи. Під час візиту новопризначеними керівниками бюро правової допомоги буде проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення смт. Млинів щодо відкриття у Рівненській області бюро правової допомоги та виконання ними поставлених завдань.

rivne 5

14079913 1037003046419432 4536961740565160106 n


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook             YouTube YouTube             Google Google+  тTwitter