назад

Cемінар для осіб із обмеженими фізичними можливостями проводився в Тернопільському обласному центрі зайнятості

14483544 10207251793515311 1900212930 n29 вересня 2016 року директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Діана Базан взяли участь у семінарі для осіб із обмеженими фізичними можливостями, який проводився  в Тернопільському обласному центрі зайнятості. Директор місцевого центру розповів учасників семінару про право осіб із інвалідністю на можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, повідомив про новостворені бюро правової допомоги, що розпочали свою роботу у кожному райцентрі області, їх телефони та режим роботи.

В ході семінару учасники цікавились чи має право особа із третьою групою інвалідності не сплачувати судовий збір при подачі позову до суду, на що директор пояснив, що таким правом наділені особи з інвалідністю I-III групи. Також запитували стосовного перерахунку пенсії і спірних питань, що виникають із Пенсійним фондом. Юрій Гордєєв відповів, що кожна така ситуація є дуже індивідуальна, але у випадку, коли особа підпадатиме під пільгову категорію, адвокати Тернопільського місцевого центру зможуть надати кваліфіковану допомогу та здійснити захист інтересів в судовому порядку.

Кожному учаснику семінару роздано інформаційні буклети з необхідною інформацією про безоплатну правову допомогу та координатами Тернопільського місцевого центру і  бюро правової допомоги.

Також, громадяни які мають питання стосовно безоплатної правової допомоги можуть зателефонувати на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).