назад

Чергова перемога Жовтоводського бюро правової допомоги

Криворізьке бюроДо Жовтоводського бюро правової допомоги звернувся Олександр В*, майор поліції, учасник бойових дій, з питання визнання протиправними та скасування двох наказів про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Наказами Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Олександра В* було притягнено до дисциплінарної відповідальності, оголошено сувору догану та попереджено про неповну посадову відповідність. Інтереси громадянина у суді представляла головний спеціаліст бюро Тетяна Черниш.

У судовому порядку вона довела, що накази ГУНП в Дніпропетровський області в частині застосування до Олександра В* дисциплінарних стягнень у вигляді оголошення суворої догани та попередження про неповну посадову відповідність, є протиправними. А також такими, що винесені з грубим порушенням встановленого Порядку проведення службових розслідувань, накладення дисциплінарних стягнень та без наявності законних підстав для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

У результаті Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06.09.2017 року у справі № 804/5251/17 визнано протиправними та скасовано накази Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області в частині притягнення до дисциплінарної відповідальності. Таким чином, працівниця бюро захистила в судовому порядку права учасника бойових дій, який перебуває на службі у поліції.

Довідково. Жовтоводське бюро правової допомоги є лідером з надання безоплатної правової допомоги у районах, які входять до юрисдикції Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД, За рік роботи працівниці бюро Тетяна Кучугура та Тетяна Черниш прийняли та надали консультації 2147 громадянам, а 153 клієнтам було призначено адвоката за рахунок держави.

Нагадуємо, що Жовтоводське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Жовті Води, бульвар Свободи, 62, 4-й підї’зд, тел. (05652)6-00-18; (050)505-28-33.

В Україні також діє гаряча телефонна лінія для надання безоплатної первинної правової допомоги – 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2017/09/4{/gallery}