назад

У Лебедині обговорювали питання торгівлі людьми як проблему сучасності

OkM 170913 2113 вересня у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості проведено інформування для безробітних на тему “Торгівля людьми та легальна зайнятость”. Згідно затвердженого графіку, головний спеціаліст Лебединського бюро правової допомоги Євгенія Логвіненко консультувала  громадян з правових питань.

Із метою формування та підвищення рівня правових знань проведено інформування саме на таку тематику. Євгенія Логвіненко розповіла: «Торгівля людьми – це продаж людей і їх використання злочинними елементами з метою одержання прибутку. Це може бути примушення або втягнення через обман до жебракування, використання ручної праці тощо ». Вона роз’яснила присутнім сутність Протоколу про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї, що доповнює Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної  організованої злочинності та був ратифікований Україною у 2004 році.

Учасників заходу також проінформовано про функціонування загальнонаціонального проекту «Я маю право».

Кожен отримав можливість проконсультуватися, питання із якими зверталися були наступні: подвійна реєстрація права оренди земельної ділянки, примусове зняття з реєстрації, стягнення аліментів та інші.

Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; тел. (05446) 4-22-23.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України).