назад

Черговий семінар для учасників АТО у районному центрі зайнятості

foto Bilmak3


Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб прирівняних до них, зокрема це стосується  і надання земельних ділянок. Відповідно до пункту 14 статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надаються, серед інших, такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і огородництва.

       25 квітня 2017 року головний спеціаліст відділу «Більмацьке бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Олена Дем’яненко прийняла участь у семінарі для демобілізованих учасників АТО, який проходив у районному центрі зайнятості.

       Серед величезної кількості питань, які турбували присутніх, першочерговими були отримання земельних ділянок  учасниками АТО, отримання одноразової допомоги учаснику бойових дій внаслідок отримання поранення під час проходження служби, порядок отримання соціальної стипендії дитині учасника АТО, право на безкоштовне проживання в гуртожитку під час навчання дитині учасника АТО, наслідки невиконання умов договору поставки та порядок укладення договору оренди землі.

       Фахівець бюро розповіла присутнім про позитивну  практику установи системи БПД, а саме допомогу в отриманні земельних ділянок та матеріальної і майнової допомоги, у перегляді рішення військо-лікарської комісії Центральною військово-лікарською комісією та пов’язання захворювання з проходженням військової служби.

       Наприкінці семінару Олена Дем`яненко повідомила слухачам, що  у разі виникнення будь яких питань вони можуть розраховувати на допомогу кваліфікованих юристів Більмацького бюро правової допомоги.

       Керівник Куйбишевського районного центру зайнятості Світлана Боркун з вдячністтю зазначила, що проводення семінарів в Більмацькому районному центрі зайнятості фахівцями бюро вже стало доброю традицією.

Нагадуємо, що Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: 71001, Запорізька обл., Більмацький р-н, смт.Більмак, вул.Запорізька, буд.28-А, телефони: (06147) 220-74, 220-54.