назад

Чернівецькі школярі створили антибулінгові фотографії

453-1Учні понад 30 начальних закладів Буковини продемонстрували, як варто протистояти цькуванню у навчальних закладах. Задля цього вони створили антибулінгові фотографії. Фотоконкурс «Наша шкільна родина. Разом проти булінгу!» ініціювало Головне територіальне управління юстиції у Чернівецькій області. Аби реалізувати справжнє дійство для школярів – долучилися усі члени обласного штабу з протидії булінгу. Зокрема Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

Впродовж місяця школярі надсилали свої фотороботи, які символізують дружбу та єдність класу.

«Ми отримали дуже багато фотографій. Участь у конкурсі взяли понад тридцять навчальних закладів. Роботи дітей – цікаві, яскраві, змістовні. А головне, що діти розуміють, що булінг – це негативне явище», – зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук.

453-2

За сумлінну роботу і креативність учні отримали подарунок: справжнє дійство для них підготували у парку імені Тараса Шевченка. Виступи різноманітних колективів, нагородження учасників та переможців конкурсу та ще й танцювальний майстер-клас від відомого хореографа Івана Величка. Водночас діяли інформаційні намети. Представники різноманітних організацій, служби у справах дітей, поліції, ювенальної превенції, правники і не лише підготували актуальну інформацію для школярів.

«У травні відзначається Міжнародний день протидії булінгу. За даними ЮНІСЕФ, 67% дітей стикаються з цькуванням: у школі, на гуртках, в дитячих таборах. Захистити дитину у такій ситуації допоможе закон про протидію булінгу, який вступив у дію в січні 2019 року. Наші фахівці надавали консультації усім охочим, розповідали про законодавчі зміни, покликані захистити школярів від подібних ситуацій», – розповів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

453-3

Що таке булінг? Який штраф доведеться платити за цькування у школі? Куди варто звертатися у таких випадках? Яка мета загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право»? Усі учні, які надавали правильні відповіді на ці та інші запитання безкоштовно отримали «Паспорт прав дитини» від фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

453-4

Основний приз та сертифікат на гру в боулінг отримала команда Чернівецької загальноосвітньої школи №38. Вони переможці фотоконкурсу «Наша шкільна родина. Разом проти булінгу!». Нагороди отримали і інші учасники фотоконкурсу.

453-5

453-6

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).